Αρχική
 
 
Διδακτικό προσωπικό
 
Καλατζής Ιωάννης
Επίκουρος Καθηγητής
Ίδρυμα: ΤΕΙ-Α
Τηλ: 210-5385375
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.bme.teiath.gr/staff_Kalatzis_Ioannis.html
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στον τομέα της Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, ασχολούμενος με θέματα σχετικά με επεξεργασία τομογραφικής εικόνας στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και με ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και αναγνώρισης προτύπων στην ιατρική.
Σήμερα είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. του ΤΕΙ Αθήνας, στο γνωστικό πεδίο του Προγραμματισμού Η/Υ στην Επεξεργασία Σήματος και Εικόνας. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών σε θέματα σχετιζόμενα με ιατρική στατιστική, αναγνώριση προτύπων και επεξεργασία βιοϊατρικού σήματος και εικόνας σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Έχει 52 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά με δείκτη απήχησης, 100 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών ή εθνικών συνεδρίων, 1 βιβλίο και 2 κεφάλαια σε βιβλία, με άνω των 450 ετεροαναφορές (h=11) στο συνολικό δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο από αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά ή πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως επιστημονικά υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αλγοριθμικός προγραμματισμός σε περιβάλλον MATLAB».
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με εφαρμογές ανάπτυξης αλγορίθμων στο πεδίο της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικού σήματος και εικόνας και αναγνώρισης προτύπων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας και με το Εργαστήριο Απαγωγής Βιοσημάτων του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. του ΤΕΙ Αθήνας.


 
Χάρτης Ιστοτόπου | Επικοινωνία | Συντελεστές | Rss
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών