Αρχική
 
 
Διδακτικό προσωπικό
 
Βλάχος Ιωάννης
Ερευνητής/Επιστημονικός Συνεργάτης
Ίδρυμα: ΕΚΠΑ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Τηλ: 210-7462542
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.lessr.eu/en/faculty/59-ioanis-vlachos.html
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
O Ιωάννης Σ. Βλάχος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έλαβε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιοπληροφορική από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2005 έχει εργαστεί ως ερευνητής σε 7 ερευνητικά έργα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ αλλά και ως Λέκτορας (Π.Δ. 407/80, για τα έτη 2007 – 2012) στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι Επιστημονικός Συνεργάτης.
Το 2011 έγινε μέλος του Εργαστηρίου DIANA-Lab (DNA Intelligent Analysis), ΕΚΕΒΕ "Αλ. Φλέμινγκ " / Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από το 2013 είναι επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Μοριακής Διαγνωστικής, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
Το ερευνητικό του αντικείμενο περιλαμβάνει τη μελέτη της λειτουργίας των μη κωδικών RNAs, την ανάλυση δεδομένων αλληλούχισης επόμενης γενεάς (Next Generation Sequencing) και τη μηχανική μάθηση. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και περισσότερες από το 80 ανακοινώσεις σε συνέδρια. Οι δημοσιεύσεις του έχουν αναφερθεί πάνω από 500 φορές. Πολλές από τις δημοσιεύσεις του έχουν επιλεγεί ως «featured articles" σε περιοδικά όπως το Nucleic Acids Research και το IEEE Communications. Είναι κριτής σε περιοδικά μεταξύ των οποίων τα Nucleic Acids Research, Bioinformatics, BMC Bioinformatics και Critical Care in Medicine. Έχει λάβει περισσότερα από 12 βραβεία για την καλύτερη έρευνα, διακρίσεις και υποτροφίες.


 
Χάρτης Ιστοτόπου | Επικοινωνία | Συντελεστές | Rss
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών