Αρχική
 
 
Διδακτικό προσωπικό
 
Βεντούρας Ερρίκος
Καθηγητής
Ίδρυμα: ΤΕΙ-Α
Τηλ: 210-5385733
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.teiath.gr/stef/tio/staff_Ventouras_Erricos.html
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., από όπου αποφοίτησε το 1989. Έγινε Διδάκτωρ Μηχανικός του ιδίου Τμήματος το 1994, με αντικείμενο την Βιοϊατρική Τεχνολογία. Από το 1991 έως το 1998 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός, συμμετέχοντας σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Από το 1994 έως το 1998 εργάστηκε επίσης στις εταιρείες Μ.&Σ. Χουρδάκης ΑΕΒΕ, Αττικό Μετρό Α.Ε. και ως Ερευνητής Δ' στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Tο 1998 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2001 εργάστηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής σε τακτική θέση και από το 2006 έως σήμερα ως Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα.
Έχει επίσης διδάξει, επί σειρά ετών, αυτοδύναμα μαθήματα σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Λέκτορας Π.Δ. 407/80 και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς της απαγωγής ηλεκτροεγκεφαλογραφικών σημάτων, την διαγνωστική αξιοποίησή τους και την ψηφιακή επεξεργασία βιοσημάτων, με έμφαση σε τεχνικές ταξινόμησης. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας του Τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας και με ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π. και της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει 23 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 85 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων, εθνικών επιστημονικών περιοδικών και κεφάλαια ξενόγλωσσων και ελληνικών βιβλίων.


 
Χάρτης Ιστοτόπου | Επικοινωνία | Συντελεστές | Rss
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών