Αρχική
 
 
Διδακτικό προσωπικό
 
Κουτσουρίδης Βασίλειος
Ερευνητής
Ίδρυμα: Centre for Memory and the Brain, Boston University, USA
Τηλ: (+)001(617) 358-2840
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://people.bu.edu/vcut/
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Δρ. Κουτσουρίδης έχει λάβει το βασικό τίτλο σπουδών και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Φυσική, το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του στο τομέα των γνωσιακών και νευρωνικών συστημάτων από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) και το Διδακτορικό τίτλο στη «Νευροπληροφορική-Υπολογιστικές Νευροεπιστήμες» από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.
Από το 2006 εως το 2009 εργάστηκε ως συνεργάτης ερευνητής στο τμήμα Computing Science and Mathematics του Πανεπιστημίου του Stirling (U.K.) σε ένα χρηματοδοτούμενο από την αγγλική κυβέρνηση πρόγραμμα (EPSRC) με τίτλο “Dynamical information processing in a neuronal microcircuit”. Από το 2009 εως σήμερα εργάζεται ως Assistant Professor (research) στο Κέντρο για τη μνήμη και τον εγκέφαλο (Center for Memory and Brain) του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University).
Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει τους επιστημονικούς κλάδους «Νευροπληροφική-Υπολογιστικές Νευροεπιστήμες», «Γνωσιακά και Νευρωνικά Συστήματα», «Μαθηματική και Υπολογιστική Ανάλυση Βιοχημικών Συστημάτων», «Επεξεργασία Βιολογικού Σήματος», «Ανάλυση Απεικονιστικών Εικόνων». Η έρευνα του έχει δημοσιευθεί και/ή επανεκδοθεί σε βιβλία και ειδικά τεύχη επιστημονικών περιοδικών.
Στο ενεργητικό του πάνω από 40 δημοσιευμένα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία με κριτές. Επίσης, έχει συντάξει τρία βιβλία και τέσσερα ειδικά τεύχη σε επιστημονικά περιοδικά.


 
Χάρτης Ιστοτόπου | Επικοινωνία | Συντελεστές | Rss
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών