Αρχική
 
 
Διδακτικό προσωπικό
 
Σαβελώνας Μιχάλης
Επισκέπτης Καθηγητής
Ίδρυμα: ΕΚΠΑ
Τηλ: 210-7275317
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://rtsimage.di.uoa.gr/savelonas/HOME.HTML
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Δρ. Μιχάλης Α. Σαβελώνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο του στη Φυσική το 1998, τον μεταπτυχιακό τίτλο Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού το 2001 με "Άριστα" και τον διδακτορικό τίτλο στην Ανάλυση Εικόνας το 2008 με "Άριστα", όλα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Για τη διδακτορική του έρευνα έλαβε υποτροφία από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (25%) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (75%) μέσω του προγράμματος ενίσχυσης ερευνητικού δυναμικού (ΠΕΝΕΔ).
Ο Δρ. Σαβελώνας έχει στο ενεργητικό του 27 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή σε 7 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων και των Pattern Recognition and Signal Processing.
Ανάμεσα σε διάφορες θέσεις σε ακαδημαϊκα ιδρύματα τα οποία συμπεριλαβάνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Ικάρων και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λαμίας, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών-ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση εικόνας, την κατάτμηση, την αναγνώριση προτύπων, τη βιοπληροφορική και την υδατογραφία.


 
Χάρτης Ιστοτόπου | Επικοινωνία | Συντελεστές | Rss
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών